В тялото ви ще се случат тези 8 неща, яко ядете мед всеки ден!

219
В тялото ви ще се случат тези 8 неща, яко ядете мед всеки ден!
В тялото ви ще се случат тези 8 неща, яко ядете мед всеки ден!

Днес много хора искат да се насладят на тялото си. Те биха искали да приемат едно нещо, с което биха могли да имат перфектното тяло, например магическо хапче за отслабване.

Един от продуктите, които могат да ни помогнат да постигнем много чудесни неща с тялото си благодарение на своите свойства, е медът. Само 1 супена лъжица мед може да ви помогне и тук ще ви разкрием как точно да го направите!

1) Почистване на кожата

Медът е антиоксидант. Ако редовно го консумирате, тялото ви ще бъде почистено от токсините. Също така има антибактериални свойства, които са чудесни за вашата кожа.

2) Отслабване

Ако искате да се грижите за теглото си, трябва да спрете да ядете захар. А медът няма нищо общо с нея. Съставът му е много различен от този на другите подсладители. Медът може да подобри метаболизма ви и това е правилният начин да отслабнете.

3) Намалява нивото на холестерола

Медът не съдържа холестерол. Той съдържа различни хранителни вещества, витамини и минерали, които могат да понижат холестерола. Невероятните му съединения ни помагат да се борим с лошия холестерол в тялото си.

4) Силно сърце

Антиоксидантите, открити в меда, не позволяват на нашите артерии да се стесняват. Независимо от това къде се случва свиването, то може да причини увреждане на паметта, сърдечна недостатъчност и главоболие. Ако изпиете чаша вода с няколко супени лъжици мед, ще предотвратите появата на сърдечно-съдови проблеми.

5) Най-добра памет

Според изследванията медът се бори със стреса, подобрява паметта и възстановява клетъчната антиоксидантна защитна система. Медът съдържа калций, който лесно прониква в нашия мозък и е много добър за функционирането му.

6) Добър сън

Медът съдържа захар, която може да увеличи съдържанието на инсулин в кръвта ни. Когато той се увеличи, веднага се освобождава серотонин, който по-късно става мелатонин, от който се нуждаем – хормон, който ни гарантира добър сън.

7) Здрав стомах

Медът има антисептични свойства. Експертите препоръчват да взимате 1 супена лъжица мед на празен стомах. Ще можете да се борите с всяка болест в храносмилателния тракт. Медът също унищожава всякакви микроби или бактерии в стомаха ви, но също така може да излекува малки рани, които могат да бъдат в лигавицата.

8) Отстранява нервното напрежение

Доказано е, че медът може да ви помогне да облекчите умората и да успокоите нервите си. Той съдържа важна глюкоза, необходима за добрата работа на нашите неврони. Той бързо се абсорбира в кръвообращението ви, затова успява да облекчи много психически разстройства и незабавно да ви отпусне.

Бонус: Мед и чесън

Ако комбинирате мед с чесън, ще получите невероятни лечебни свойства. Сместа е изключително полезна. Това естествено лекарство ще ви помогне да получите оптимално здраве и здрава имунна система.

Нужни са ви следните съставки:

малък буркан с капак
1 чаша суров мед
3-4 глави чесън

Обелете чесъна, поставете го в буркана, който сте избрали, и изсипете меда. Ако има мехурчета, го премахнете. Покрийте буркана. Дръжте го на хладно и тъмно място за няколко дни. Приемайте една супена лъжица от тази невероятна инфузия всеки ден на празен стомах. Ползите за здравето ще се появят много скоро! Ще бъдете енергични и много здрави!

loading...