Запекът ще бъде излекуван с най-доброто естествено слабително!

98
Запекът ще бъде излекуван с най-доброто естествено слабително!
Запекът ще бъде излекуван с най-доброто естествено слабително!

Запекът се получава, когато трудно преминава процесът на дефекация или се случва след три или повече дни.

Почти всеки човек страда от запек в някакъв момент и обикновено това не е сериозно. Въпреки това, болката в стомаха и подуването на корема лесно преминават след облекчаването на запека. Медицинските експерти съобщават, че запекът има няколко причини, включително липса на движение, възраст, стрес, медикаменти, липса на фибри, определени витамини и други причини.

Възможно е запекът да е вторичен ефект на друга болест и в този случай трябва да се консултирате с лекар, за да намерите основната причина за проблема и за елиминирането му.

Някои от симптомите на запека включват по-малко от две движения на червата седмично, напрежение, когато се опитвате да се изправяте, твърд, подут стомах и повръщане. Това може да бъде много неудобно за всеки, който страда от него.

Ако имате нередовни движения на червата повече от две седмици, e важно да предприемете правилните действия. Лекарят може да направи изследвания, за да се опита да намери корена на проблема. Те включват кръвни и хормонални тестове, изследвания на барий, за да се установи дали има запушване на дебелото черво или колоноскопия, за да се проучи по-подробно какво се случва в дебелото черво.

Около 10% от хората страдат от неправилни движения на червата. Въпреки че има много възможности за облекчаване на запека, често е по-добре да се обърнете към природната медицина. Следната проста рецепта е била прилагана на пациенти с тежък запек. Лесно е да я направите и да получите чудесни резултати.

За да направите това сладко средство, използвайте една чаша фурми, една чаша сушени сини сливи и пет чаши вряла вода. Нарежете фурмите и сините сливи на малки парченца и ги залейте с вода. Варете тази смес, докато стане плътна. Ще ви бъде достатъчна за около три седмици. Консумирайте по една чаена лъжичка. Може да се използва от хора на всяка възраст.

Сините сливи са с много съдържание на фибри и също така съдържат сорбитол, който е естествена захар, смекчаваща изпражненията. Това улеснява запека за кратък период от време. Като алтернатива, можете да добавите сушени сини сливи във вода и да я оставите за една нощ, а след това да я изпиете на сутринта.

Ако имате внезапна и силна болка в корема, не забравяйте да използвате тази рецепта за допълнително лечение и да се обадете на Вашия лекар. Запекът може да е нов или отдавнашен проблем, но във всеки случай трябва да му обърнете внимание. Също така е важно да обърнете внимание на въпроси като кръв в изпражненията, трудности при преминаване на изпражненията дори при тази рецепта, загуба на тегло без диета или много редки изпражнения.

Запекът е често срещан проблем и, за съжаление, много от изписаните лекарства всъщност могат да се окажат вредни. По-добре е да помогнете на тялото си по естествен път.

loading...