Какво причинява задържането на вода и как да го избегнем!

105
Какво причинява задържането на вода и как да го избегнем!
Какво причинява задържането на вода и как да го избегнем!

Задържането на вода е състояние, което може да бъде много трудно да се предотврати или да се отървете от него. Ето защо в тази статия решихме да ви представим някои причини за това състояние и няколко трика, които могат да ви помогнат да го избегнете.

Задържането на вода се нарича оток или задържане на течности. Това означава, че има излишна течност в организма, която се натрупва в тялото. Често се среща в тъканите, кухините или кръвоносната система. Вашите китки, глезени, крака, ръце, пръсти и т.н. се подуват. Понякога това може да бъде и много болезнено. Състоянието не е много сериозно, но често може да означава бъбречно заболяване или сърдечна недостатъчност.

Ето някои често срещани симптоми на задържането на вода:

Подут стомах.
Ставите могат да се усещат твърди.
Подуване на части от тялото (глезени, крака и ръце).
При натиск на кожата следата остава няколко секунди.
Усещане за скованост или болка.
Различни неща могат да доведат до задържането на вода. Бременните жени обикновено изпитват това състояние като страничен ефект от тяхната бременност. Освен това консумирането на големи количества натрий може да доведе до задържане на вода, например, ако ядете солени храни през цялото време, но не пиете вода, тялото ви ще започне да използва резервите си, за да се предпази.

Магнезиевият дефицит е друго нещо, което може да доведе до задържане на вода. Магнезият е минерал, който е много важен за нашето тяло. Ако е в недостиг няма да се чувствате добре. Можете да взимате магнезий като добавка. Само 200 милиграма всеки ден могат да помогнат на жените с предменструални симптоми да намалят задържането на вода.

Дехидратацията е друго нещо, което може да доведе до задържане на вода. Уверете се, че пиете достатъчно вода!

Тук ви представяме 6 начина за намаляване на задържането на вода:

Яжте банани заради витамин B6.
Яжте повече храни, богати на калий.
Яжте по-малко сол.
Избягвайте рафинирани въглехидрати.
Приемайте магнезиеви добавки.

loading...