Облекчете силната болка с обикновена сол и зехтин!

527
Облекчете силната болка с обикновена сол и зехтин!
Облекчете силната болка с обикновена сол и зехтин!

Много от нас понякога се сблъскват с главоболие, ставна и мускулна болка. Тогава, стискаме зъби, отиваме до аптеката и харчим пари за лекарства и болкоуспокояващи. И правим всичко това, разбира се, ако не знам как да облекчим болката, без да използваме специални медикаменти.

Проблемът с употребата на лекарства е, че те често причиняват пристрастяване или засягат организма по не най-добрия начин. При лечението е желателно да се използват натурални средства, тъй като те са по-щадящи, по-добре биват усвоявани и не водят до странични ефекти.

Как да облекчим болката?

Първо трябва да разберете каква болка ви безпокои. Ако е свързана с проблем на опорно-двигателния апарат, натъртване и подуване, тогава знаем правилния инструмент.

Специално внимание отделете на ставите. Лечението на ставите със сол се практикува от дълго време, а зехтинът само допринася за по-доброто му приложение и проникване. Не по-малко ефективно, това лечение ще бъде за гръбначния стълб, тъй като солта има затоплящо свойство и отпуска засегнатите мускули. Домашното лечение на ставите и гръбначните проблеми не е единственото нещо, на което тази смес е способна.

Солта идеално изсмуква влагата. Ето защо е толкова необходима за сериозни подутини и натъртвания. Принципът ѝ на действие е подобен на йода: тя прониква дълбоко и изсъхва. Солта подобрява кръвообращението, така че солените процедури са не по-малко ефективни при главоболие и помагат да очистите тялото си от токсините.

Необходими са ви само сол и масло. Това може да е растително масло, по-добре е да се използва зехтин. Като имате тези два компонента, можете да започнете да приготвяте домашното лекарство.

Рецепта за домашно лечебно средство

Смесете 20 супени лъжици нерафинирано слънчогледово олио или зехтин с 10 супени лъжици висококачествена сол.

Сместа поставете в херметически затворен съд. Оставете да престои два дни на стайна температура. След това вашето домашно средство ще бъде готово.

Приложение

Солените процедури се правят най-добре сутрин. Проверете възпалената зона за наличието на малки увреждания върху кожата – солта не трябва да навлиза в тях!

Нанесете малко смес, така че да може да я разнесете на тънък слой. Продължете да масажирате участъка, но не натискайте твърде много.

Резултатът зависи от продължителността на масажа. Можете да започнете с 3 минути, като постепенно увеличавате продължителността на процедурата до 15-20 минути.

Когато завършите масажа, не изплаквайте солта! Просто подсушете тялото с кърпа.

При продължителна болка резултатът ще бъде видим в рамките на една седмица: дискомфортът ще намалее, а с продължаването на лечението ще изчезне напълно. Ако преди това не сте се възползвали от този доказан метод, определено трябва да го опитате!

И за да запазите резултата от лечението за дълго време, не забравяйте да укрепите опорно-двигателния апарат. Например, желатинът за ставите е не по-малко полезен от сгряващите процедури. Не харчете пари за съмнителни лекарства. За щастие един пакет сол и малко масло може да се намери във всеки дом. Кажете на близките си за тази статия!

loading...