Вижте какво разкрива болката в различните органи на тялото!

532
Вижте какво разкрива болката в различните органи на тялото!
Вижте какво разкрива болката в различните органи на тялото!

Защо често изпитваме главоболие? Или какво означава болката в коленете? Има психологически причини за това! Разберете защо даден орган ви боли и го запомнете за себе си. Човешкото тяло е невероятна система, в която всичко е свързано.

Главоболие

Ако сте постоянно под стрес и изпитвате сериозно натоварване – не се учудвайте, че главата ви боли. Най-добрият начин да се победи главоболието е да се занимавате с релаксиращи практики, например медитация или йога. Д-р Кристиан Питърсън твърди, че трябва да поддържате хармонията на емоционалното си състояние и главоболието ще изчезне.

Болка във врата

Човек, който не може да прости за нещо, се оплаква от болка във врата. Тежестта на вината парализира това място. За да премахнете болката в шията, трябва да се научите да приемате света такъв, какъвто е във всичките му прояви. Лори Д’Аскензо, лекар-хиропрактика-кинезиолог, препоръчва да прощавате на себе си и другите – това ще помогне за вашето благополучие.

Раменете

Хиропрактика Рос Китсон обяснява, че раменете са зона, където лежи цялата отговорност и безпокойство, които съпътстват човек. Най-доброто средство за борба с болката в раменете е да споделите своите проблеми с близки или семейство.

Болка в горната част на гърба

Тази зона е отговорна за любовта. Ронда Дегат, треньор и практик по самостоятелно развитие, вярва, че болката на това място е сигнал, че трябва да обърнете внимание на отношенията си с хората и да се опитате да поддържате баланса в енергийния обмен. Необходимо е равномерно да се получава и дава любов.

Пояс

Долната част на гърба е отговорна за финансовите въпроси, така че ако не сте доволни от финансовото си положение, не се учудвайте, че често ви боли точно там. Д-р Марк В. Тонг предупреждава: ако мислите за пари постоянно, не печелите много или не харчите много, това е съпроводено със сериозни здравословни проблеми. Опитайте се да рационализирате връзката си с парите.

Лактите

Алън Вогел в списанието “Психология Днес” казва, че лактите са отражение на това, колко жестоки сте с външния свят. Бъдете по-добри, компромисни и няма да изпитвате болка в тази област.

Ръцете

Чрез ръцете се осъществяват повечето взаимодействия с външния свят. Лори Д’Аскензо твърди, че болката в ръцете му показва липса на комуникация с хората или обратното, излишък от емоции и комуникация. Всичко трябва да бъде умерено, запомнете това.

Бедра

Бедрата са отговорни за движението напред, преминаването напред в бъдещето. Не се страхувайте от промяна, изправете се срещу събитията, които ви очакват и болката в бедрата няма да ви притеснява. Да бъдеш отворен към всичко ново е признак за силно умствено и физическо здраве.

Колене

Коленете показват проблеми със самочувствието. Повишаването или понижаването на егото на човек, непременно води до проблеми с коленете. Лорънс Мишел, специалист по алтернативна медицина, предлага да се лекувате с хумор и любов към своето его.

Прасци

На това място се концентрират възмущение и завист. Д-р Лора Пери съветва да се откажете от тези негативни емоции и да живеете спокойно с душата си, след което няма да усещате напрежение в мускулите, което няма да ви донася дискомфорт.

Глезени

Удоволствието е съсредоточено в глезените! Болката в тази част на тялото показва, че не знаете как да се отпуснете и да се насладите на момента. Джули Дъглас, автор на много книги за самоусъвършенстване, препоръчва да се наслаждавате на живота колкото е възможно повече.

Стъпала

Ако имате болки в краката, е време да се научите да се справяте с негативите и проблемите и да спрете да се фокусирате върху тях. Психологът от Калифорния, Адаби Айдзфей вярва, че трябва да оцените всяка положителна промяна, а на сериозните проблеми да обръщате по-малко внимание и те ще изчезнат.

loading...