Молитвата наистина има сила, която лекува болести!

106
Молитвата наистина има сила, която лекува болести!
Молитвата наистина има сила, която лекува болести!Молитвата наистина има сила, която лекува болести!

Молитвата може да ви излекува наистина! И науката го казва.

Доктор Андрю Нюбърг, професор в Университета Томас Джеферсън в САЩ, провежда изследване с ядрено-магнитен резонанс, с което установява, че молитвата и медитацията са наистина силни.

Когато правим тази практика редовно, мозъкът ни увеличава активността на челото и областите около езика, както и комуникацията.

Това трябва да се разбира като физическо обучение на ума, което води до зарастване на различни заболявания и дори до развитие на мозъка.

Добре е, че не е нужно да сте монах или монахиня, за да се насладите на предимствата, които молитвата и медитацията могат да ви предложат.

За да заключи, че тези практики са наистина важни, д-р Андрю прави следния експеримент: Той предлага на възрастни хора, които имат проблеми с паметта, да участват в проучване, в което да ги наблюдават преди, по време и след медитация и молитва.

Анализът се провеждал ежедневно в продължение на 12 минути, общо 8 седмици.

Резултатът бил много положителен по отношение на ползите, които молитвата и медитацията имали върху здравето.

Най-интересното нещо е, че д-р Андрю твърди, че нашият мозък наистина има структура, която се променя, независимо от религията.

Друго проучване, публикувано в списание Cancer Society, установява, че пациентите със силни духовни вярвания реагират по-добре на лечението и имат по-малко симптоми. Анализът е извършен с 40 000 пациенти.

Изследователи от Онкологичния център във Флорида са открили, че тези, които вярват в силата на молитвата и медитацията, имат по-добро физическо и психическо здраве, отколкото невярващите и не практикуващите медитация.

Тези хора също имат по-добро съвместно съществуване със социалната среда.

От всичко това можем да заключим, че вярата и медитацията ни правят здрави хора.

loading...