Досадният мухъл лесно може да бъде премахнат!

341
Досадният мухъл лесно може да бъде премахнат!
Досадният мухъл лесно може да бъде премахнат!

Досадният мухъл лесно може да бъде премахнат с домашни средства

Всеки, който някога се е сблъсквал с този проблем, знае колко неприятен и упорит е мухълът. Той не се появява от нищото, за него са необходими подходящи условия. Затова, ако се отървете от мухъла веднъж, не може да сте сигурни, че той няма да се появи отново. Дори скъпите продукти не могат да гарантират това.

Няма значение какво го е причинило. Независимо дали става въпрос за конденз или течащ покрив. Така че, трябва да направите така, че мухълът да няма и най-малък шанс. За щастие знаем няколко домашни средства, които могат да помогнат за това.

Как да премахнете мухъла

Както знаете, мухълът може да издържи дори в космическото пространство. Следователно скъпите средства за унищожаването му с надпис „веднъж завинаги” не са напълно безопасни. Въпреки това, има няколко естествени съставки, които мухълът не може да понася и никога няма да се разпространи там, където са те. А те се намират почти във всяка къща! Само трябва да ги използвате правилно.

Средство против мухъл

Концентрираният оцет убива 82% от плесените. Можете да сложите край на гъбичките евтино и бързо: просто изсипете оцет в спрей бутилка, обработете стените и ъглите, оставете помещението да се проветри. Миризмата на оцет ще изчезне след няколко часа. След това избършете проблемните места с парцал, напоен в газирана вода и избършете с амоняк.

А, за да не се появи отново мухълът, използвайте като превантивна мярка масло от чаено дърво. То има дезинфекционни свойства и приятен аромат.

Ще ви трябват:

4 ч.л. етерично масло от чаено дърво
400 мл вода
1 ч.л. спирт

Смесете съставките в следния ред: спирт, масло, вода. С получения разтвор третирайте проблемните зони, като разклатите спрей бутилката. Не е необходимо да избърсвате разтвора, той е напълно екологичен и освен това най-ефективен. Маслото от чаено дърво може да бъде заменено и с екстракт от семена на грейпфрут (20 капки на 400 мл).

Не изсипвайте останалата част от продукта, а просто я запазете. Разтворът не губи свойствата си. Освен това, с малко количество масло от чаено дърво, мухълът може да бъде премахнат и от пералнята. След като премахнете мухъла, просто изплакнете машината с масло от чаено дърво. Не използвайте лимонена киселина! Това разваля техниката.

Трудно е да си представим нещо по-неприятно от мухъла: задушлива миризма, налепи, петна и безспорна вреда за здравето. Това увеличава риска от развитие на респираторни заболявания, спорите му са токсични и могат бавно, но сигурно да понижат нивото на имунитета.

Надяваме се нашата статия да помогне на тези, които отдавна се борят с домашния мухъл!

loading...