Пикочна киселина в ставите и подагра: 5 ефективни средства!

455
Пикочна киселина в ставите и подагра: 5 ефективни средства!
Пикочна киселина в ставите и подагра: 5 ефективни средства!

Пикочна киселина в ставите и подагра

Високите нива на пикочна киселина могат да доведат до развитие на камъни в бъбреците, бъбречна недостатъчност и подагра.

Пикочната киселина в нормални нива се транспортира чрез кръвта и се филтрира в бъбреците. Откъдето попада в урината.

Високите нива на пикочна киселина правят невъзможно нейното изхвърляне. В резултат на това тя започва да се натрупва както в самите бъбреци, така и в други части на тялото. Особено в ставите на краката и ръцете.

Сред най-честите причини за висока пикочна киселина са червеното месо, морските продукти, аншоато, излишното тегло и хипертонията. А, също така, и злоупотребата с алкохол, имунодепресанти и голямата консумация на диуретици.

В тази статия ви предлагаме най-прости и естествени продукти за понижаване на пикочната киселина. В резултат на редовната консумация ще получите желаните резултати и значително ще подобрите качеството на живота си.

Отвара от артишок

Водата, получена при варене на артишок, ще помогне много за елиминирането на пикочната киселина. Приемайте я през деня по 100-150 мл 4-5 пъти.

Лукова вода

Лукът е диуретик, който е много полезен както за дълбоко прочистване на тялото, така и за понижаване на нивата на пикочна киселина и за премахване на камъни в бъбреците. Следователно, това е чудесен вариант за лечение. Приемайте веднъж седмично за профилактика и ежедневно, когато страдате от пристъп на подагра.

Нарежете лука на няколко парчета и го сварете в литър вода. Оставете да къкри 2 минути, свалете от котлона и оставете да се охлади. Прецедете, добавете лимонов сок на вкус. Пийте по 100-150 мл за целия ден.

Зелени ябълки и ягоди

Зелената ябълка и ягодите, поради високото съдържание на естествени фибри, са много полезни в борбата срещу подаграта и запека. Яжте ги всеки ден (ябълката винаги с кората).

Ябълков оцет

Високото съдържание на калий и оцетна киселина са много полезни за отстраняване на кристалите на пикочната киселина, които се натрупват в ставите.

Добавете няколко чаени лъжички ябълков оцет към чаша вода и приемайте на празен стомах, както и вечер 1 час преди лягане.

loading...