Гаргаренето с разтвор помага в борбата с кашлицата!

109
Гаргаренето с разтвор помага в борбата с кашлицата!
Гаргаренето с разтвор помага в борбата с кашлицата!

Гаргаренето с разтвор унищожава инфекцията

Да се отървете от кашлицата не винаги е лесно. Това се отнася както за сухата, така и за влажната кашлица. Един от най-ефективните методи за борба с неразположението е гаргарата с лечебни разтвори. Приготвянето на таково средство е съвсем просто, а самата процедура не изисква много време и усилия.

Разтвор при влажна кашлица

Голямото количество храчки провокира силна кашлица, която причинява възпаление на лигавицата на гърлото. Такова дразнене причинява силен дискомфорт, така че трябва да се отървете от причините за появата му възможно най-скоро. За това ще ви помогне редовното гаргарене с домашно приготвен разтвор.

Солена вода

Обикновената трапезна сол може да се бори с кашлицата. За да приготвите разтвор, една чаена лъжичка сол се разтваря в чаша топла преварена вода.

Комбинация от билки

За това средство ще са ви необходими определени билки. Отварата от следните лечебни растения има максимален ефект:

жълт кантарион
касис
евкалипт
невен
лайка
градински чай

Използвайте равни количества от всяка съставка. За една супена лъжица билкова смес ще ви трябва чаша вряла вода. Залейте билките, варете за около 5 минути.

Тази отвара ще ви избави от влажната кашлица, ще унищожи инфекцията, ще облекчи болката в гърлото и ще укрепи имунната система. Следователно възстановяването с билки е бързо и надеждно.

Разтвор при суха кашлица

За борба със сухата кашлица ви е необходимо средство, което премахва прекомерната сухота в гърло, възпалението на лигавицата и облекчава дразнещата болка. Гаргарете на всеки 2-4 часа.

Разтвор с оцет

Нуждаете се от 1 с.л. оцет и половин литър топла вода. Достатъчно е да гаргарите няколко пъти на ден.

Следната смес втечнявате храчките и успокоява гърлото:

листа от градински чай
листа от евкалипт
цветове невен

Смесете билките в равни количества. 1 супена лъжица залейте с чаша вряла вода и варете на водна баня за 10 минути. Гаргарете до 6 пъти на ден. Срокът на годност на разтвора е само 4 часа.

Гаргаренето с разтвор помага при кашлица и възпаление.

loading...