Мед и коприва за силен имунитет и при болен черен дроб!

58
Мед и коприва за силен имунитет и при болен черен дроб!
Мед и коприва за силен имунитет и при болен черен дроб!

Мед и коприва за силен имунитет

Тази рецепта е много проста: наберете колкото можете повече млади коприви, измийте ги добре, нарежете ги и ги залейте с мед, разбъркайте добре и покрийте. След като престои за известно време, можете да консумирате по една чаена лъжичка сутрин, за да предотвратите различни заболявания или по 2-3 чаени лъжички през деня за лечебни цели.

Коприва и мед: само 2 супени лъжици на ден лекуват анемия, черен дроб, жлъчен мехур, безсъние, мигрена.

Много пъти сме писали за меда и лечебната му сила, но в комбинация с тази супер билка е много мощно лекарство.

Копривата е най-добрият чистач на кръвта и най-добрата лечебна билка за подобряване състоянието на кръвта. Има положителен ефект върху панкреаса и понижава кръвната захар. Тази билка лекува заболявания и възпаления на пикочните пътища, както и задържане на урина.

Тази билка е отличен диуретик, средство, което предотвратява анемия. Особено препоръчителна за консумация е през пролетта.

Копривата е източник на витамини А, В, D, Е и К, минерали: калций, манган, желязо, калий, цинк, магнезий и мед, както и ензими, хлорофил.

Необходими съставки:

1 кг лист от коприва
2 лимона
2 ябълки
500 г мед или нерафинирана захар
желатин или пектин

Приготвяне:

Смесете копривата и ябълката. Заедно с два лимона сложете ги в блендер и разбъркайте, докато получите хомогенна смес.

След това добавете меда и желатина, в зависимост от теглото и инструкциите на опаковката.

Сложете сместа за кратко на пара и я загрейте, прехвърлете в горещи и стерилни буркани. Яжте по две супени лъжици всеки ден преди хранене.

Копривата е най-добрият начин за пречистване на кръвта и подобряване на кръвната картина. Има положителен ефект върху панкреаса и помага за понижаване на кръвната захар.

Тази смес също може да лекува някои инфекции на пикочните пътища и да стимулира чревната флора.

Копривата се използва и за лечение на черния дроб и жлъчния мехур, когато има нарушение на съня и продължително безсъние, използва се за лечение на чернодробни тумори, стомашни спазми, язви, белодробни заболявания и др.

Сместа е много полезна и при вирусни и бактериални инфекции.

Ако нямате достатъчно желязо в кръвта си и постоянно се чувствате уморени, копривата е точно това, от което се нуждаете! Копривата съдържа много желязо и успешно лекува анемия.

След като започнете да използвате тази смес, ще пръщите от здраве и енергия!

loading...