Народни рецепти за кашлица. Имам ги от моята майка!

201
Народни рецепти за кашлица. Имам ги от моята майка!
Народни рецепти за кашлица. Имам ги от моята майка!

Народни рецепти за кашлица

През студените дни чест и много неприятен гост за всички е кашлицата, която, ако не се лекува навреме, изтощава човек, като му пречи да живее пълноценно.

Не бързайте да ходите до аптеката за скъпи лекарства и сиропи, които много активно се рекламират в телевизионни реклами! В края на краищата има много народни средства за кашлица, които ще бъдат много по-евтини, по-ефективни и също така по-безопасни както за възрастните, така и за децата!

1.Смесете сол с мед в съотношение 1: 1, поставете върху горещ зелев лист.

Поставете го на гърдите, над сърцето. Покрийте с фолио и увийте с топла кърпа.

2.При задух и силна кашлица за облекчаване на възпалението и дишането ще ви помогне круша (сварена или печена). Ако си направите отвара от сушени круши, тогава това прекрасно средство може лесно да помогне за понижаване на температурата и утоляване на жаждата. Залейте 1 чаша круши с 500 мл. вода и варете 20 минути. Увийте с кърпа и оставете да се накисва за 4 часа. Пийте по половин чаша, 4 пъти на ден. За предпочитане преди хранене.

3.Намачкайте 2 банана, сварете ги в 200 мл. вода за 10 минути. Прецедете и добавете мед, консумирайте топло.

4.Фурмите също ще помогнат да се отървете от сухата изтощителна кашлица! Сварете 10 фурми за половин час в 500 мл. вода. Пийте горещо. Или ги сварете в 200 мл мляко /7-8 плода/.

5.Прекрасно средство дори при силна кашлица – стафиди! Накиснете 30 г стафиди в кипяща, не гореща вода за 45 минути. След това ги прехвърлете в гевгир. Преди да си легнете, изяжте стафидите с мляко.

6.Ако детето има силна кашлица, тогава пригответе следния състав: настържете морков, ябълка и 1 глава лук на ренде в съотношение 1: 1: 1, добавете 2 с.л. мед и давайте на детето винаги топло 5 пъти на ден.

7.Настържете ябълка и лук на ренде, добавете мед в съотношение 2: 1: 2 /за възрастни/, приемайте този лек за кашлица 4 до 7 пъти на ден, топло.

8.Нарежете на ситно 10 глави лук и една глава чесън. Варете в 500 мл. мляко до омекване. Добавете мед (за предпочитане липов) и мента. Настоявайте за час и прецедете. Няколко супени лъжици на ден много скоро ще облекчат силната кашлица.

Запазете тези народни рецепти за кашлица и бъдете здрави!

loading...