При вирусни инфекции, кашлица и бронхит – 10 домашни средства!

119
При вирусни инфекции, кашлица и бронхит – 10 домашни средства!
При вирусни инфекции, кашлица и бронхит – 10 домашни средства!

При вирусни инфекции, кашлица и бронхит използвайте тези средства

Днес ще говорим за продуктите, които са ефективни в борбата с острите респираторни заболявания.

Изключете тези продукти: кофеин, алкохол, захар, рафинирани храни, месо и млечни продукти, докато инфекцията не премине.

Ефективни средства за лечение на вирусни инфекции

Яжте супа

Пилешка или друга супа, която харесвате, успокоява болките в гърлото. Помага и при инфекция.

Чесън

Чесънът е чудесен за борба с грипа. Той е ефективно средство за лечение на гъбички, вируси и бактерии. Най-добре е да ядете суров чесън, защото след термична обработка той губи полезните си свойства.

Ябълков оцет

Ябълковият оцет подобрява алкалната среда на организма и по този начин укрепва имунната система и помага при вирусни инфекции. Ябълковият оцет лекува грипа: просто добавете 1 с.л. оцет в една чаша вода и пийте. Необходимо е да пиете по няколко чаши на ден.

Сироп от бъз

Той съдържа антивирусни и антиоксидантни свойства и е противовъзпалително средство. Приемайте по 1 с.л. сироп всяка сутрин.

Бадеми

Бадемите са истинска съкровищница от витамини и минерали. Те се използват за лечение на остри респираторни заболявания.

Лук

Лукът с мед е естествен антибиотик, който повишава съпротивителните функции на организма. Има два начина за консумация: нарежете на тънки филийки и залейте с мед и изяжте веднага или оставете за една нощ и го изяжте на сутринта.

Люти чушки

Те елиминират слузта и почистват дихателните пътища. Най-добре е да използвате този продукт при сезонни заболявания.

Лимони

Лимоните се използват за лечение на бронхит. Те са много ефективно средство в борбата с бактериите и вирусите. Те трябва да се консумират с кората.

Мащерка

Прекрасно лекарство срещу вирусни инфекции, което също ефективно се бори с патогените в белите дробове. Можете да използвате тази билка по 3 начина: като подправка, като чай и масло от мащерка за масаж на гърдите.

Всички тези продукти ще ви помогнат да се отървете от неприятните симптоми по-бързо! Те също ще помогнат за предотвратяване на усложнения.

loading...