Печен лук и неговите невероятно полезни свойства!

109
Печен лук и неговите невероятно полезни свойства!
Печен лук и неговите невероятно полезни свойства!

Печен лук и неговите полезни свойства

Нормализира кръвната захар и налягането, почиства съдовете, премахва атеросклеротичните плаки.

Вероятно знаете за големите ползи за здравето от суровите зеленчуци и пресни подправки. Но има един продукт, който в печена форма е по-полезен, отколкото в суров вид и това не е картофът.

В суровия си вид този зеленчук е много ценен за организма, въпреки че много хора не го харесват заради не особено приятния послевкус в устата. След изпичането всички негови свойства само се засилват.

Най-приятното е, че такова ястие е не само полезно, но е и много вкусно.

Голямото предимство на запечения лук пред суровия е, че той има много интересен пикантен вкус и не оставя неприятен вкус след консумация. Следователно, без никакво притеснение, можете да отидете на среща. За да извлечете максимума, трябва да го приготвите правилно.

Печете лука директно във фурната при температура 100-150 градуса за 15-30 минути. За най-добър благоприятен ефект върху здравето, трябва да изядете една половинка от средно голяма глава лук сутрин на празен стомах и втора половинка 2-3 часа преди сън.

Можете да го използвате и като гарнитура към риба или месо. Това е много вкусна комбинация.

А сега, нека да преминем към полезните свойства на този вкусен продукт.

Печеният лук нормализира кръвната захар. Препоръчва се да се консумира от диабетици.

Трябва да се яде по-често от всички, които имат проблеми с коагулацията на кръвта. След сърдечен удар или инсулт, лекарите препоръчват да се яде печен лук всеки ден. Той помага на съдовете да се прочистят, елиминира атеросклеротичните плаки.

Помага за нормализиране на кръвното налягане, а също така за облекчаване на мигрената.

Печеният лук не само може да се яде, но и да се използва като мехлем. Нанесете каша върху незаздравяващи язви и рани, за да ускорите процеса на оздравяване.

Компресите от такъв лук имат добър антибактериален ефект. Те могат да се използват за лечение на хемороиди, под наблюдението на лекар, разбира се.

При редовна употреба, печеният лук може да облекчи много заболявания и има превантивен ефект.

Споделете за полезните свойства на това лечебно ястие с приятелите си в социалните мрежи!

loading...