Борба с рака и депресията с помощта на куркумата!

105
Борба с рака и депресията с помощта на куркумата!
Борба с рака и депресията с помощта на куркумата!

Борба с рака и депресията с “кралицата на подправките”. Тя има силно противовъзпалително действие, мощен антиоксидант, който блокира вредните химични реакции. Тя има пет пъти по-голяма защитна сила в сравнение с витамин С и Е. Куркумата има високи концентрации на желязо, манган и калий. Освен това е добър източник на витамин В6 и фибри.

Облекчава болките в ставите

Страдате ли от артрит? Куркумата облекчава симптомите на болки в ставите, скованост и подуване. Подобрява мобилността.

Предпазва мозъка

Можете да предотвратите деменцията и болестта на Алцхаймер с куркумата. Куркумата помага за разтварянето на разрушителните протеини, които се натрупват по нервните клетки и затрудняват проникването на хранителни вещества до мозъка. Насърчава клетъчната регенерация.

Поддържа сърдечно-съдовата система

Куркуминът понижава холестерола и триглицеридите. Високият холестерол втвърдява и стеснява артериите. Това пречи на кръвообращението и увеличава риска от инфаркт и инсулт. Триглицеридите са мазнини, получени от храната. Тялото ви ги използва за енергия. Въпреки това, високите нива увеличават риска от сърдечни заболявания. Куркумата предотвратява образуването на кръвни съсиреци.

Витамин В6 в куркумата намалява хомоцистеина. Високите нива на хомоцистеин удебеляват стените на кръвоносните съдове. Витамин В6 предотвратява този процес.

Балансирана кръвна захар

Куркумата забавя инсулина. Този хормон помага на тялото да използва глюкоза от храната. Чрез балансиране на кръвната захар, куркумата увеличава ефективността на лекарствата за диабет. Освен това намалява инсулиновата резистентност.

Отслабване

Куркумата намалява плътността на мастната тъкан, понижава холестерола, триглицеридите, глюкозата и мазнините в черния дроб. Това забавя растежа на мастните клетки. Освен това, ускорява термогенезата. Това е процесът на изгаряне на мазнини за регулиране на телесната температура. Куркумата намалява стресовия хормон кортизол. Този химикал кара тялото да задържа мазнини. Намаляването на кортизола допринася за отслабването.

Подобрява храносмилането

Куркуминът кара жлъчния мехур да отделя жлъчка и да преработва мазнините. В Германия, обикновено, се предписва куркума за лечение на храносмилателни проблеми. Тя успокоява чревните възпаления. Освен това, неутрализира стомашната киселина.

Лекува депресия

Тя повишава нивата на допамин, серотонин и норепинефрин. Допаминът повишава удоволствието. Серотонинът подобрява паметта и мисленето. Норепинефринът повишава бдителността, ученето и съня.

Понижава кръвното налягане

Куркумата е естествен диуретик, освобождаващ организма от излишната течност и натрий. Този ефект на пречистване на кръвта също облекчава хипертонията. Понижаването на холестерола и поддържането на здрави артерии нормализира кръвното налягане. Куркуминът разширява кръвоносните съдове, подобрява кръвообращението и облекчава натоварването на сърцето.

Засилва имунитета

Куркумата убива бактериите, вирусите и гъбичките. Ако усетите, че настивате, отстранете симптомите с чай от куркума.

Борба с рака

Според проучване, проведено през 2014 г. куркуминът е толкова ефективен, колкото и лекарствата за лечение на рак на гърдата, дебелото черво, хранопровода, черния дроб, белия дроб и простатата. Той унищожава раковите клетки и не им позволява да се разпространяват. Той затваря кръвоносните съдове, които хранят тумора. Куркумата предотвратява рака, като инхибира синтеза на протеина, участващ в образуването на тумора.

loading...