Обтриване на лицето с парче картоф за чиста и сияйна кожа!

123
Обтриване на лицето с парче картоф за чиста и сияйна кожа!
Обтриване на лицето с парче картоф за чиста и сияйна кожа!

Обтриване на лицето с парче картоф – помага при възрастови петна

Обикновено, трябва да вложите много усилия и пари, за да постигнете желания резултат. Въпреки това, външните фактори, неправилното хранене, неправилният режим на почивка водят до влошаване на състоянието на кожата дори при редовна грижа.

Един от най-често срещаните кожни проблеми е хиперпигментацията или по-просто петна с различни форми и цветове. Те възникват по много причини: дълго излагане на слънце, бременност, неправилно функциониране на жлезите, заболявания на черния дроб, липса на витамин С и така нататък.

Можете да преодолеете проблема благодарение на много средства, които са евтини и най-вероятно могат да бъдат намерени във вашата кухня и най-важното – те са естествени.

Има няколко средства, които също ще ви помогнат да намалите петната по кожата на лицето.

Алое

Сокът, който съдържа това растение, не само насърчава заздравяването на рани, регенерацията на клетките, но и ефективно се бори с пигментните петна. Вземете пресен лист от растението, намачкайте го и нанесете получения сок върху кожата преди лягане.

Натурално кисело мляко или кефир

Млечната киселина, съдържаща се в тези продукти, ефективно избелва петната, омекотява и почиства кожата. Използвайте кисело мляко или кефир без добавки като маска за лице, прилагайте не повече от 20 минути.

Картофи

Благодарение на витамин В и никотинамида, този продукт насърчава обновяването на кожните клетки и нейното избелване. Обтривайте лицето си с парче суров картоф 3 пъти на ден в продължение на 5-7 минути.

Магданоз

Често, причината за появата на възрастови петна по кожата е недостигът на витамин С. В този случай магданозът идва на помощ. Смелете листата, стъблата и корените на растението с помощта на блендер (месомелачка).

Нанесете кашата върху почистена кожа за 20 минути, след това изплакнете с топла вода, нанесете крем.

Куркума

Пикантната оранжева подправка е доста популярна на Изток като избелващо средство за кожата. Маска от куркума и сметана се прилага не повече от веднъж седмично. Но това далеч не са всички полезни свойства на куркумата.

Краставица

Нашите баби също са използвали пресни краставици за лицата си.

Зеленчукът помага за повишаване на еластичността на кожата поради съдържанието на колаген, овлажнява и я подхранва, а също така ефективно избелва възрастовите петна.

Надяваме се да намерите тази статия за полезна. Бъдете здрави и красиви, а също така посъветвайте приятелите си да използват естествени продукти за избелване на кожата!

loading...